Zeta lanserar ett grönare ”ris” gjort av baljväxter

29 oktober, 2018

Zeta lanserar ett nytt alternativ till ris gjort av kikärtor, röda linser och gröna ärtor. Produkten innehåller 22 procent protein och 8 procent fibrer. Efter nio minuters kokning är baljväxtriset färdigt att äta. 

Riset av baljväxter är framtaget av ett italienskt familjeföretag som har sin produktion utanför Venedig. Produkten belönades med utmärkelsen ”årets innovation” i kategorin ”savoury” på matmässan Sial i Paris i september och nu kommer den alltså till Sverige med hjälp av Zeta. 

Zetas ris av baljväxter innehåller 22 procent protein och 8 procent fibrer.

”Till vardags är det många som äter kött mer sällan, men kroppen behöver protein bland annat för att bibehålla muskelmassan. Zetas ris av baljväxter innehåller naturligt eget protein, har fin konsistens och smakar gott både varmt och kallt. Dessutom blir riset med sina röda, gröna och vita toner en färgklick på tallriken”, säger Måns Falk, ansvarig för Accademia Di Luca, Zetas egen matakademi.

”Vår nya innovation gör det gott och enkelt att få i sig mer grönt i form av baljväxter utan att tänka på det.”

Inför tillagning sköljs riset noggrant i kallt vatten för att släppa extra stärkelse. Sedan kokas det i lättsaltat vatten och serveras efter nio minuter som ett tillbehör eller som bas i en matig sallad.

Carina Malm

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!