YiPin lanserar färsk vegetarisk ”äggröra” av sojabönor

8 oktober, 2019

Familjeföretaget YiPin var för 20 år sedan först med att producera egen tofu i Sverige. Nu är de aktuella med den nya ”äggröran” Tofu Scrambled med siktet inställt på att göra det lättare att äta veganskt och klimatsmart.

”Intresset för växtbaserad kost och gröna proteiner har ökat stort under senare år. Samtidigt upplever många att det är svårt och tidskrävande att äta veganskt. Med vår stekfärdiga Tofu Scrambled blir det genast mycket enklare. Den är en proteinrik vardagshjälte när man saknar tid, energi, kunskap eller inspiration till att laga något”, säger Joceline Lu, marknadschef på YiPin.

Tofu Scrambled görs av ekologiska sojabönor och innehåller 14 gram protein per 100 gram. Produkten är framtagen för att efterlikna ägg med ambitionen att bli det självklara veganska alternativet till äggröra.

”Under fyra år har vi arbetat med att utveckla Tofu Scrambled i tofufabriken. Slutresultatet är en tofuprodukt som liknar äggröra sett till både smak och konsistens. Den sätter en helt ny standard för hur växtbaserad mat smakar,” säger Joceline Lu.

Tofu Scrambled är färdig att värma och kan exempelvis ätas på toast eller till stekta grönsaker.

Relaterade