Willys testar mobila hämtstationer för e-handeln

17 december, 2019

Axfood har tecknat ett samarbetsavtal med Circle K och StrongPoint och startar i vår ett pilotprojekt med mobila hämtstationer.

E-handeln för mat växer starkt och för att kunderna lättare ska kunna hämta upp sina varor, startar Axfood under våren 2020 ett pilotprojekt med mobila skåp placerade på fyra Circle K-stationer i Stockholmsområdet. Under pilotprojektet handlar det om Willys e-handelskunder.

”Vi vill med mobila skåp underlätta för våra kunder att e-handla genom att erbjuda ett nytt sätt att hämta ut sina varor även på platser där vi idag inte har några butiker”, säger Patrick Grabenbauer, marknadschef på Willys.

Om pilotprojektet slår väl ut väntar en utvidgning.

”Ambitionen är att införa mobila hämtstationer för såväl Willys, Hemköp och Mat.se. i framtiden. Med Axfoods starka varumärken, Circle K:s nätverk och StrongPoints skåplösningar kan vi tillsammans etablera en bred infrastruktur för utlämning av online-köp även för alla dem som har långt till en matbutik eller vill spara tid”, säger Frida Ridderstolpe, e-handelschef på Axfood.

 

Relaterade