Veg of Lund närmar sig europapatent på potatisdryck

18 januari, 2023

Europapatentverket har meddelat Veg of Lund att man avser att godkänna patentet ”Vegan potato emulsion”, ett vegetabiliskt mjölkalternativ som säljs under varumärket DUG. Det innebär att det kommande patentskyddet täcker den europeiska marknaden, som kan uppgå till 39 länder.

Veg of Lunds patentportfölj har stärkts genom beskedet från Europapatentverket och avser bolagets veganska dryck baserad på en kombination av potatis, rapsolja och ett vegetabiliskt protein i form av en emulsion. Drycken säljs under varumärket DUG i flera europeiska marknader.

”Vi noterar med tillfredställelse att vårt patent blir godkänt även på europeisk nivå. Att det är baserat på en så alldaglig gröda som potatis, visar på unikitet och styrka i patentet”, säger professor Eva Tornberg, grundare av och styrelseledamot i Veg of Lund.

Veg of Lund har motsvarande aktiva patentansökningar i Australien, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Indien, Japan, Kanada, Kina, Sydkorea, Thailand och USA. Bolagets starka patentportfölj skapar förutsättningar för att utveckla fler produktkategorier inom framtidens växtbaserade livsmedel, som glass- och gräddprodukter samt alternativ till rött och vitt kött.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!