Veg of Lund med vid lanseringen av brittiska Zebra

18 januari, 2022

Det brittiska bolaget Zebra har öppnat sin plattform för endast växtbaserade livs­medel. Veg of Lunds potatisdryck DUG finns med i sortimentet från start och bolaget ser möjligheter att medverka till etableringen av en ny marknadsplats med tydligt fokus på en hållbar livsmedelskedja.

Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG är med från start när Zebra öppnar Londons och Englands nya marknadsplats för endast växtbaserade livsmedel. Med lokalt odlade färskvaror, växtbaserade livsmedelsprodukter och fossilfria transporter till kunder räknar Zebra att snabbt kunna expandera sin verksamhet till andra delar av Storbritannien under 2022.

”Zebra är i startblocket med sin verksamhet och har en tydlig vision av en mer hållbar livsmedels­försörjning, precis som Veg of Lund. Vi ser fram emot att tillsammans nå ut till kunder och konsumenter som vill ha bra och hälsosamma produkter tillverkade och levererade på mest hållbara sätt”, säger Emma Källqvist, tf CEO och CFO, på Veg of Lund.

Zebras medgrundare och marknadsdirektör Emanuele Angeloni beskriver DUG som en dryck helt i linje med Zebras filosofi: ”en grönare och hälsosammare värld, där du inte offrar någon smak, utan tvärtom utvidgar den genom att välja växtbaserad mat.”

”Vi är stolta över att ha med DUG i vårt sortiment, jag vet att vi kan göra stora saker tillsammans, dela med oss av rätt val för att äta annorlunda men bättre”, säger Emanuele Angeloni.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!