Veg of Lund lanserar Dug – ett nytt växtbaserat mjölkalternativ

15 december, 2020

Veg of Lunds sortiment av växtbaserade livsmedel utökas under första halvåret 2021 med ett egenutvecklat alternativ till mjölk baserat på potatis. Drycken lanseras i tre olika versioner under varumärket Dug, som associerar till att råvaran har grävts fram. Konsumenter i England och Sverige blir de första att få smaka potatisdrycken.

Veg of Lunds sortiment av växtbaserade drycker kommer under våren att utökas med en mjölkliknande dryck baserad på potatis, vilket ger Dug ett av de lägsta klimatavtrycken i sin varukategori. Drycken är fri från allergener, som laktos, mjölk, soja, gluten och nötter, och uppges ha en krämig välbalanserad smak.

”Vi har arbetat intensivt under året med att utveckla Dug och jag är stolt över att vi kommit så här långt trots vissa förseningar till följd av covid-19. Med vårt nya varumärke och en distinkt förpackningsdesign ser jag goda möjligheter att Veg of Lunds potatismjölk blir en attraktiv dryck för alla konsumenter som efterfrågar ett gott och krämigt alternativ till mjölk och marknadens växtbaserade mjölkprodukter. Marknadspotentialen är stor och växande,” säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund AB.

Dug lanseras i tre alternativ: Original, den osötade versionen Unsweetened samt baristaversionen Latte Art.

”Potatismjölken är en genial dryck och vi ville ge den ett gediget varumärke som fungerar globalt. Ordet ’dug’ handlar om att vi grävt där vi står och hittat svaret under våra fötter: We dug deep and discovered a new plan-based dairy alternative”, säger Veg of Lunds försäljningschef David Sandberg.

”Dug får marknadens starkaste hållbarhetsprofil, med lågt klimatavtryck, motsvarande en fjärdedel av animalisk mjölk, effektiv markanvändning och mycket låg vattenförbrukning. Dug har en välbalanserad smakprofil samt ett hälsosamt och allergenfritt innehåll. Vi har dessutom valt en kartongförpackning från Tetra Pak som klarar våra krav på kvalitet och miljö, samtidigt som vi kan använda ett tydligt grafiskt uttryck. Jag är säker på att vår potatismjölk kommer att skapa intresse och god försäljning jämte Veg of Lunds växtbaserade smoothieprodukter.”

Produktion och förpackning i enliters Tetra Brik Aseptic kommer att ske i Framptons anläggning i Shepton Mallet, Somerset, England.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!