Växtbaserade Beyond Burger kommer till Coops butiker

22 maj, 2019

Coop blir den första rikstäckande matkedjan som erbjuder The Beyond Burger i Sverige. Den växtbaserade amerikanska burgaren har fått stor uppmärksamhet, eftersom den ser ut som, tillagas och uppges smaka som en burgare av kött. Den är dessutom fri från både soja och gluten.

”Intresset för växtbaserad mat ökar kraftigt i våra butiker och vi är väldigt glada för att få introducera The Beyond Burger för Coops medlemmar och kunder. Det är en burgare som sätter en ny standard för hur växtbaserad mat smakar”, säger Linn Karlsson, ansvarig inköpare för vegetariska proteiner på Coop.

Proteinet i The Beyond Burger kommer från ärtor och den röda färgen från rödbetor, medan kokosolja och potatisstärkelse skapar saftighet och tuggmotstånd. The Beyond Burger innehåller mer protein än en burgare av kött, samtidigt som den har lägre innehåll av både mättat och totalt fett. Den är också fri från soja och gluten.

Bakom The Beyond Burger står det amerikanska företaget Beyond Meat, som grundades 2009 i Los Angeles. Den växtbaserade burgaren har gjort stor succé i hemlandet och i södra Kalifornien har den försäljningsmässigt gått om köttburgare i en av de större matkedjorna.

Relaterade