I början av nästa år kommer den urbenade hela kycklingen från Kronfågel att finnas tillgänglig.

Urbenad hel kyckling förenklar matlagningen

25 oktober, 2019

Kronfågel har tagit fram en hel, urbenad kyckling, som lanseras i början av nästa år, både i butik och inom foodservice.

”Den här produkten har vi tagit fram, då vi ser en ökad efterfrågan på produkter som förenklar och spar tid i köket. Dessutom blir det inga benrester kvar, när middagen är slut, säger Linda Munkhammar, produktchef på Kronfågel.

Kycklingen benas ur för hand på Kronfågels anläggning i Valla. Fokus för produktutvecklingen har varit att förenkla för konsumenten men även att ta tillvara samtliga delar av fågeln. Det enda som tas bort, förutom benen, är vingarna.

”Det här är en allt i ett-produkt som passar både familjen som vill spara tid och matlagren som gillar att utmana sig själv. Antingen marinerar man kycklingen och tillagar i ugnen på låg värme, eller så breder man på godsaker, rullar ihop och presenterar den som middagsbordets centerpiece. Till sommaren är urbenad hel kyckling självklar på grillen”, säger Stefan Superti, Head Chef på Kronfågel.

Den urbenade hela kycklingen säljs färsk och väger cirka 1 kilo. Butikspriset kommer att ligga på cirka 145 kronor/kilot.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!