Ulrika Ekström tar över som VD för Svenskmärkning AB

14 oktober, 2020

Ulrika Ekström blir ny VD för Svenskmärkning AB. Vid årsskiftet efterträder hon Maria Forshuvud, som tidigare har meddelat att hon lämnar VD-skapet efter fem år.

”Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg”, säger Ulrika Ekström.

”Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver.”

Ulrika Ekström har lång erfarenhet från livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln, som VD och konsult inom kommunikation. Hon har bland annat varit tf kommunikationschef på Ica Sverige och har även arbetat på Lantmännen, Coop och Kooperativa Förbundet.

”Ulrikas gedigna erfarenhet från livsmedelssektorn, i kombination med hennes positiva och drivande personlighet, gör att jag är säker på att hon kommer att leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar. Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver”, säger Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!