De tre nominerade produkterna till Årets Foodservicevara 2019. Foto: Susanna Blåvarg

Tre produkter har nominerats till Årets Foodservicevara

8 maj, 2019

Årets Foodservicevara är ett branschpris som delades ut första gången 2018 av branschorganisationerna DLF, Dagligvaruleverantörers Förbund, Visita och Livsmedelsgrossisterna för Restaurang och Storkök. Priset går till den produkt som har haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till innovation och skapat värde för restaurangen och/eller storköket och deras gäster. 

Här är de nominerade till Årets Foodservicevara 2019 och juryns nomineringar:

Anamma formbar vegofärs (Orkla Foods Sverige)
Anamma Formbar Vegofärs gör det möjligt för kockar att skapa egna klassiska, klimatsmarta färsrätter från grunden, för veganer – och alla andra. Den unika färsen är lättarbetad och enkel att forma till bullar, biffar och limpor med personlig smaksättning och prägel.

Vegansk brownie (Gray’s Bakery)
Vegansk Brownie är precis som en brownie ska vara – fast vegansk. Skillnaden mot en klassisk brownie går inte att uppfatta, varken till utseende eller smak, vilket gör produkten till ett oemotståndligt alternativ för alla chokladälskare.

Klubbfilé med skinn (Kronfågel)
Kronfågel Klubbfilé med skinn är ett välkommet bidrag till kycklingmenyn. Den urbenade kycklingklubban är en smakrik och lättanvänd styckningsdetalj som är svår att misslyckas med. Den bidrar dessutom till minskat matsvinn, eftersom råvaran tas tillvara på ett effektivt sätt i produktionen.