Re:newcell, Mycorena och miljöaktivisten Pam Warhurst är finalister till Utstickarpriset 2020, som delas ut av Polarbröd.

Tre finalister tävlar om Polarbröds Utstickarpris 2020

8 oktober, 2020

Sedan 2012 delar Polarbröd ut Utstickarpriset för att hylla modiga människor som går sin egen väg och gör skillnad i omställningen till en hållbar framtid. Årets tema är resurseffektivitet och cirkularitet.

De tre finalisterna till Utstickarpriset 2020 är företaget Re:newcell, som har utvecklat en teknik för att återvinna bomulls- och viskosfibrer, den Göteborgs-baserade startupen Mycorena, som tillverkar svampbaserat protein av restprodukter, samt den brittiska miljöaktivisten Pam Warhurst, mest känd för att ha startat urban farming-organisationen Incredible Edible.

Vinnaren utses av en jury bestående av adjungerade professorn Johan Kuylenstierna, armbryterskan och miljökämpen Heidi Andersson, Bambuser-grundaren Måns Adler, Polarbrödsgruppens Karin Bodin samt Maja Frankel, generalsekreterare för Friends.

”Av totalt tio nominerade har vi nu tre starka finalister som på olika sätt skapat konkreta lösningar för ett mer hållbart, resurseffektivt och cirkulärt sätt att leva. De visar vägen för hur en hållbar framtid kan se ut”, säger Karin Bodin, koncern-VD på Polarbröd.

”Det känns väldigt roligt att vi trots den stora brand som drabbade oss i augusti ändå har möjlighet att dela ut Utstickarpriset i år. Genom att ha prisutdelningen i Älvsbyn vill vi visa vår omsorg om orten och att det är här vi ska bygga upp verksamheten igen.”

I år sker prisutdelningen i coronaanpassad skala i Älvsbyn den 11 november. Vinnaren belönas med värdet av hundra gram guld.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!