Tidningen nord emballage köper Svenska Livsmedel!

15 augusti, 2018

Tidningen nord emballage har köpt Svenska Livsmedel av Tejarps Förlag AB. Svenska Livsmedel grundades år 1998 och har sedan dess speglat och varit med och påverkat branschens utveckling och får nu en ännu starkare bevakning av hela värdekedjan inom livsmedelproduktion.  

Svenska Livsmedel har genom åren beskrivit utvecklingen från jord till bord, från forskning till praktik. Vi har för avsikt att fortsätta med det, men även att utveckla tidningen ytterligare med bevakning av värdekedjans många led”, säger Bo Wallteg, som är chefredaktör på nord emballage.

Cirka 70 procent av alla förpackningar används av livsmedelsindustrin och kombinationen förpacknings- och livsmedelstidning ger intressanta synergieffekter både redaktionellt och marknadsmässigt. 

”Vi lever i en digital värld och nu ser vi till att tidningen tar steget in i den genom att etablera en sida med dagliga nyheter, livsmedelsnyheter.se med tillhörande nyhetsbrev, samtidigt som det redan är möjligt att läsa hela tidningen digitalt”, säger Bo Wallteg. 

”Vi har dessutom knutit ett nära samarbete med externa organisationer som Livsmedelsakademin och Kvalitet Online, samarbeten som kommer att stärka oss ytterligare”.

Ny chefredaktör för Svenska Livsmedel är Carina Malm, som har mångårig erfarenhet som livsmedelsredaktör och är ett känt namn i branschen. Lennart Wikström, som varit chefredaktör och via Tejarps Förlag ägare fram till nu, kommer fortsatt att vara aktiv i det redaktionella innehållet, men nu i rollen som Senior Editor. Det innebär att Svenska Livsmedel har en oöverträffad redaktionell kompetens.

”Tejarps Förlag har under en tid utvärderat Svenska Livsmedels framtid och när vi kom i kontakt med nord emballage och tog del av deras tankar och idéer insåg vi att det här var rätt väg att gå för produkten. Därför var beslutet inte svårt att fatta. Jag ser en spännande framtid för tidningen, som jag kommer att fortsätta att vara en del av”, säger Lennart Wikström.

Svenska Livsmedel kommer också att bredda sin plattform genom att aktivt satsa på att utveckla seminarier och event/mötesplatser för livsmedelsindustrin.

För frågor och ytterligare information kontakta gärna
Bo Wallteg, nord emballage, 0703-207163,
Lennart Wikström, Tejarps Förlag AB 070-8472408,

——————————————————–
Tejarps Förlag AB grundades 2001 och ger ut branschtidningar inom lantbruk, trädgård, landskap, livsmedel och turism. Förlaget är dessutom delägare i Magasinet Skåne.

Trade Promotion Förlag AB driver sedan 2002 tidningen nord emballage som är en av världens äldsta tidningar med inriktning på förpackningsindustrin. nord emballage har kontinuerligt bevakat och informerat om industrin sedan 1934. 

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!