Tetraedern bildar en kub vid rätt packning.

Tetraeder blir en kub som ger effektivare logistik

7 mars, 2019

Den klassiska Tetraedern som lade grunden till Tetra Paks start används än i dag under namnet Tetra Classic. Tetra Pak har nu lanserat en effektiv förpackningslösning där tetraederna bildar en kub.

Tetra Classic Aseptic Cube är namnet på lösningen som ger en effektiv förpackningslösning för mejeri-, juice- eller andra flytande livsmedelsprodukter.

Dimensionerna på förpackningarna har anpassats så att sex av dem kan bilda en kub, något som naturligtvis ger effektivare distribution och lagring. På det här sättet krävs också mindre mängd sekundärförpackning och utrymmet som behövs vid transport är cirka fyrtio procent mindre jämfört med traditionell distribution.

För de företag som fyller Tetra Classic ska det bara krävas mindre investeringar för att kunna använda den här packningstekniken. Packningen sker i dag för hand i sekundärförpackningen. Den första användaren är en producent av kokosmjölk för matlagning i Sydostasien. I denna del av världen är den logistiska infrastrukturen en utmaning och då passar detta nytänkande perfekt.

Relaterade