Foto: Systembolaget

Systembolaget testar självutcheckning i två butiker

13 september, 2021

Undersökningar visar att många av Systembolagets kunder vill kunna handla smidigt och enkelt när de handlar en eller få varor, därför kommer självutcheckningskassor att testas i ett par butiker med start i september 2021.

Systembolaget inleder testet med självutcheckning den 13 september 2021 i butikerna på Torsplan i Stockholm och Kungsgatan i Örebro. Testet är planerat att pågå till maj 2022 och kommer att utvärderas löpande.

”I direkt anslutning till den ordinarie kassan kommer kunder att kunna välja kassan med självutcheckning där vi har medarbetare på plats för att säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs. Eftersom alkohol inte är som andra varor kommer vi att genomföra självutcheckningen på vårt sätt.  För oss är det viktigt att kunderna alltid ska kunna lita på att vi säljer med ansvar – med omtanke om alla”, säger Emil Agén, butikschef på Systembolaget Torsplan.

Testet med självutcheckning genomförs i två butiker från mitten av september 2021 till maj 2022. Testet följs upp på flera sätt, bland annat med hjälp av externa undersökningsföretag för att göra extrainsatta ålderskontroller och så kallade exitmätningar, när kunden lämnar butiken. Medarbetarna i testbutikerna kommer också att intervjuas om sina upplevelser. Efter utvärderingen kommer beslut att fattas om en eventuell utrullning till fler butiker.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!