SydGrönt expanderar genom satsning på nytt kyllager

23 november, 2021

SydGrönt har öppnat ett nytt kyllager i Landskrona. Genom att satsa på kyllager, som förlänger den svenska säsongen, vill företaget öka förutsättningarna för en hållbar produktion av svenska råvaror och samtidigt öka Sveriges självförsörjningsgrad.

De senaste 30 åren har Sveriges självförsörjningsgrad sjunkit till 50 procent. Den utvecklingen säger sig SydGrönt vilja vända genom satsningar på moderna kyllager som ökar tillgången på svensk mat en längre tid på året, samtidigt som transporterna blir kortare och miljöbelastningen minskar.

”Tack vare det nya lagret i Landskrona kan SydGrönt möta efterfrågan och möjliggöra en förlängning av säsongen för svenska frukter och grönsaker”, säger VD Anna Törnebrant.

Läget för det nya kyllagret i Landskrona och den snabba hanteringen av byggnationen var avgörande för att SydGrönt skulle satsa på att expandera. Landskrona ligger optimalt till för att SydGrönts transportbolag SydLog ska kunna effektivisera transporterna.

”Kyllagret har en perfekt placering eftersom vi har många odlare i närområdet och närheten till E6:an gör att vi kan optimera våra transporter ut till våra kunder”, säger Ruslan Babiyenko, lager- och driftchef på SydGrönt.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!