Svenska Oumph! förvärvas av globalt livsmedelsföretag

17 juni, 2020

Det globala livsmedelsföretaget LIVEKINDLY co. köper det svenska varumärket Oumph! av svenska Food for Progress. Genom förvärvet befäster LIVEKINDLY sin ambition att bli världsledande inom växtbaserad mat.

Oumph! grundades 2015 av Food for Progress, som arbetar för att skapa ett hållbart och säkert livsmedelssystem och samarbetar med Sveriges forskningsinstitut (RISE) för att utveckla bättre växtbaserade ingredienser.

Oumph! finns idag i hela Norden, Storbritannien, Irland och Nederländerna. I Sverige finns Oumph! på alla större rikstäckande kedjor inom dagligvaruhandeln samt på ett stort antal restaurangmenyer över landet. Varumärket har haft en stark försäljningsutveckling och rapporterade under första kvartalet 2020 en tillväxt på 40 procent över alla marknader, jämfört med samma period förra året.

The LIVEKINDLY co. leds av några av världens främsta veteraner inom livsmedelsindustrin. Företagets mål är att leda det växtbaserade livsstilsskiftet och göra det till ”det nya normala”. genom att bygga en plattform av växtbaserade varumärken, som The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! samt den digitala medieplattformen LIVEKINDLY. Strategiska partnerskap har etablerats inom både odling, produktion och distribution och investeringar har gjorts i infrastruktur för att omvandla traditionella köttproduktionsanläggningar till växtbaserad produktion.

”The LIVEKINDLY co leder en rörelse för att bygga en mer hållbar framtid genom vår portfölj av varumärken – som alla skapar utsökt, hälsosam växtbaserad mat – samt genom vårt ekosystem med likasinnade syftesdrivna partners”, säger Kees Kruythoff, VD och ordförande för LIVEKINDLY co.

”Att välkomna Oumph! till LIVEKINDLY co-familjen var ett naturligt nästa steg i vår utveckling. Deras engagemang för kvalitativa växtbaserade produkter och omtanke för planeten speglar vårt eget synsätt, och nu vill vi accelerera omställningen tillsammans för att göra den växtbaserade livsstilen till det nya normala.”

Anders Wallerman, medgrundare av Food for Progress och Oumph! kommenterar:

”Sedan Oumph! grundades för fem år sedan har det varit en fantastisk resa. Jag är otroligt stolt över det arbete som vårt team har gjort för att skapa exceptionellt välsmakande växtbaserade livsmedelsprodukter.”

”Från den allra första dagen har vår ambition varit att få fler människor att vilja äta växtbaserad mat, vilket är både hälsosamt och mer hållbart för vår miljö på lång sikt. Jag ser fram emot att samarbeta med Kees och hans team för att introducera nya och befintliga produkter till fler människor runt om i världen.”

Food for Progress kommer efter försäljningen av Oumph! att fortsätta utveckla och producera produkter och nya hållbara koncept. En investering i en ny växtbaserad produktionsanläggning kommer att göras för att stärka positionen som produktionspartner för private label och andra varumärken. Det kommer också fortsättningsvis att finnas ett samarbete med LIVEKINDLY co. och Food for Progress inom både innovation och produktion.

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!