Svenska Konditorlandslaget: Magdalena Larsson, Pia Cedvall och Jesper Johansson.

Svenska Konditorlandslaget tog EM-silver i Paris

14 januari, 2020

Svenska Konditorlandslaget vann silver i European Pastry Cup, som avgjordes i Paris i helgen och är därmed kvalificerade till nästa års VM – Coupe du Monde de la Pâtisserie. Dessutom vann Sverige priset för bästa arbete i köket med ett genomgående ekologiskt tänk.

Laget bestod av Pia Cedvall, Vete-Katten i Stockholm, på chokladdessert och chokladskulptur, Magdalena Larsson, Cederleüfs & Svenheimers i Göteborg, på glasstårta och sockerskulptur samt Jesper Johansson, Werners Gourmetservie i Skara, coach.

Jesper Johansson är mycket nöjd med lagets insats:

”Pia och Magdalena gjorde ett lysande jobb och levererade precis enligt vår plan. Perfekt timing på alla moment och snyggt och prydligt. De jobbade med fokus och harmoni och stöttade varandra när tiden blev tight vid serveringarna och slutfinishen på skulpturerna. Nu börjar planeringen för Lyon i januari nästa år.”

Pia Cedvall är framför allt nöjd med smakerna och strukturerna på chokladdesserten.

”Tack vare att vi tidstränat så många gånger kände jag att vi hade koll på alla momenten”, säger hon.

Det kanske svåraste momentet var glassen, berättar Magdalena Larsson:

”Det gäller att beräkna tiden från det att vi tar den ur frysen, så att temperaturen ligger på max minus 12 grader och inte varmare än minus 8. Är den för kall så blommar inte smakerna ut och är den för varm så börjar den smälta.”

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!