Svensk potatisdryck vinner internationellt innovationspris

26 mars, 2021

Veg of Lunds potatisbaserade dryck DUG utsågs till ”Bästa allergivänliga produkt” i årets upplaga av World Food Innovation Awards och nådde även höga placeringar i tre övriga kategorier

World Food Innovation Awards är en av de äldsta och mest etablerade utmärkelserna för växtbaserade livsmedel och tävlingens mål är att lyfta fram innovation inom alla segment i branschen. I årets upplaga, den sjunde i ordningen, deltog 276 produkter från 22 länder, vilket var rekord, och flera av världens största livsmedelsbolag medverkade.

Juryns motivering till valet av DUG som vinnare:

”Detta är ett väldigt komplett koncept i form av förpackning, hållbarhet och kreativitet, som också visar hur potatis kan användas på många sätt i kategorin växtbaserade livsmedel.”

DUG nådde även höga placeringar i tre övriga kategorier, med ett specialpris i kategorin ”Bästa växt-baserade dryck”.

”Vår smoothieprodukt vann 2018 och nu följer vi upp med vår potatisdryck DUG. Det är ett stort erkännande för Veg of Lunds arbete och vår unika produkt som vi lanserar på konsumentmarknaden inom några månader”, säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund.

”Vi är glada över att vunnit i kategorin Bästa allergivänliga produkt men minst lika glada och stolta över att vara runner-up och få ett speciellt erkännande också i den viktiga kategorin Bästa växtbaserade dryck, efter livsmedelsjätten Nestlé.”

DUG var nominerad i kategorierna:

• Best Allergy-Friendly Product (Bästa allergivänliga produkt)
• Best CSR/Sustainability Initiative (Bästa hållbarhetsinitiativ)
• Best Health or Wellness Drink (Bästa hälso- eller välbefinnande dryck)
• Best Plant-Based Beverage (Bästa växtbaserade dryck)

Mer information om World Food Innovation Awards finns här

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!