Katarina Henriksson är ny produktutvecklare på Svegro.

Svegro utökar satsningen på nya förädlade produkter

18 december, 2020

Svegro utökar satsningen på innovation av sitt förädlade sortiment genom att inrätta en ny tjänst som produktutvecklare. Katarina Henriksson, agronom med inriktning livsmedel, tillträder tjänsten under december.

Katarina Henriksson kommer närmast från Vitamin Well, där hon under tre år utvecklade flera framgångsrika produktkoncept till dagligvaruhandeln inom både befintliga och nya kategorier. Hon har också en gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom livsmedelsindustrin från sina tidigare arbetsgivare Lantmännen och Menigo, där hon både har arbetat inom dagligvaruhandel och foodservice.

Genom att bredda sortimentet vill Svegro ta en tydligare position inom det växande hälso- och hållbarhetssegmentet med fokus på smak. De första innovationerna lanserades 2019 i form av smakrik svensk Örtpesto, tillverkad av färska örter från Svegros ekologiska växthus på Färingsö utanför Stockholm.

Under 2021 och 2022 planerar Svegro att lansera ett flertal nya koncept med basen i svensk växtbaserad råvara, där Katarina kommer att driva produktutvecklingsarbetet.

”I och med rekryteringen av Katarina Henriksson får vi egen intern kompetens inom produktutveckling av förädlade produkter och möjlighet att accelerera takten på vår innovationsresa. Vi är mycket glada över att en talang som Katarina har valt att fortsätta utveckla sin karriär hos oss”, säger Karin Fredlund Fröjd, innovations- och marknadschef på Svegro.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!