Bild från Åva gymnasium i Stockholm

Sodexo lanserar nytt måltidskoncept för skolor

15 oktober, 2020

Köket by Sodexo är ett nytt och moderniserat måltidskoncept för skolor. Förbättrade varmrätter, arbetskläder av återvunnet material och miljöutbildad måltidspersonal är några av nyheterna.

Maten står i fokus för Sodexos nya måltidskoncept för skolor men det omfattar även arbetskläder, serveringskärl och skyltning. All måltidspersonal har miljöutbildning och anordnar aktiviteter för att öka medvetenheten om och intresset för vad som serveras. Aktiviteterna riktas både till barn, skolpersonal och föräldrar.

Recept och menyer har utvecklats av företagets främsta kockar. Maten ska vara hälsosam och vällagad men den ska också väcka gästernas nyfikenhet. Extra stor vikt har lagts vid de vegetariska alternativen för att locka gästerna att välja mer grönt. Maträtterna är klimatmärkta, antingen med en symbol, eller för de lite äldre barnen, även med en siffra med rättens koldioxidavtryck. Syftet är att göra gästerna medvetna om hur deras val påverkar miljön.

”Köket by Sodexo handlar i första hand om vällagad och god mat men vi tydliggör också att vår fortsatta ambition är att ligga långt fram inom hållbarhet. Konceptet sticker ut och skapar en gemensam linje på våra skolrestauranger. Vi har redan sett att konceptet uppskattas och väcker nyfikenhet. Det är viktigt att eleverna är delaktiga i det som händer och serveras i skolrestaurangerna”, säger Karin Vierma, segmentschef för skolor och utbildning på Sodexo AB.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!