De nya bruna kartongförpackningarna från Elopak kommer att bära symbolen ”certifierad carbon neutral”, vilket garanterar att förpackningen är koldioxidneutral.

Skånemejeriers ekomjölk får koldioxidneutral förpackning

12 februari, 2020

Skånemejeriers ekosortiment Hjordnära får nya koldioxidneutrala förpackningar i brunt och en helt ny design. Först ut blir mjölken, sedan följer resten av sortimentet.

Tillverkningen av de nya bruna kartongförpackningarna skapar mindre koldioxid, framförallt för att produktionen kräver mindre kemikalier, men också för att förpackningarna väger mindre. I jämförelse med Hjordnäras förpackningar från år 2016 är minskningen 40 procent. De utsläpp som inte går att undvika klimatkompenseras genom att Skånemejerier stödjer två miljöfrämjande projekt i samarbete med förpackningsleverantören.

”Hjordnära är vårt ekologiska sortiment med goda och naturliga produkter. Det är viktigt för oss att hela produkten är bra för miljön och att förpackningen är så naturlig som möjligt”, säger Cecilia Lindwall, som är marknadschef på Skånemejerier.

Hjordnäras nya bruna kartongförpackningar kommer att bära symbolen ”certifierad carbon neutral”, vilket garanterar att förpackningen är koldioxidneutral. De är en del i Skånemejeriers resa mot målet att ha 100 procent återvinningsbara förpackningar till år 2022 och 100 procent förnyelsebara förpackningar till år 2030.

Hela Hjordnäras sortiment kommer under året dessutom att få ny design. Först mjölken, därefter följer fil, yoghurt och matlagningsprodukter. Den nya designen harmonierar med de bruna förpackningarna och ska ge en genomgående känsla av ekologi.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!