Simris Algs VD och grundare Fredrika Gullfot lämnar företaget efter tio år.

Simris Algs VD och grundare lämnar bolaget

23 juni, 2021

Simris Algs VD och grundare Fredrika Gullfot lämnar VD-posten på egen begäran. Styrelsens ordförande Steven Schapera kommer att ta en interim ledningsroll medan styrelsen inleder sökandet efter ny VD. Även CFO Christoffer Tell kommer ha visst utökat administrativt ansvar under denna period.

Fredrika Gullfot grundade Simris Alg våren 2011. Hon är teknologie doktor i bioteknik från KTH och internationellt erkänd som pionjär inom mikroalgbaserad teknik. Enligt överenskommelse lämnar hon sin anställning i bolaget den 17 september 2021.

”Jag har grundat och lett Simris Alg i ett drygt decennium och är oerhört stolt över det vi byggt tillsammans. Jag lämnar efter mig ett starkt team som kommer fortsätta utveckla Simris framåt. Den nya styrelsen har stora visioner för bolaget och vår kommersiella potential. Det är dags för mig att lämna och ge plats åt det nya”, säger Fredrika Gullfot i ett pressmeddelande.

Enligt Steven Schapera har Fredrika Gullfot positionerat Simris Alg som ett ”best in class innovationsbolag i spjutspetsen av den globala mikroalgindustrin”:

”Bolaget sitter på en IP-mässig guldgruva och är ett av endast få bolag internationellt som har fullskalig odlingskapacitet. Vi har nu nått en viktig inflexionspunkt i utvecklingen till ett vertikalt integrerat och forskningsbaserat bioteknikbolag inom mikroalger med fokus på B2B. Fredrika lämnar över ett bolag som har kapaciteten och infrastrukturen att översätta de senaste forskningsrönen om mikroalger till äkta kommersiella innovationer, och som kommer omdefiniera hur mikroalgbaserad bioteknik används inom läkemedel, nutrition och hud- och hårvård.”

Simris Alg utvecklar produkter och ingredienser av mikroalger från egna odlingar i Hammenhög på Österlen.

 

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!