Simone Margulies blir ny VD för Hemköps-kedjan 1 februari 2020. Foto: Stefan Nilsson

Simone Margulies blir ny VD för Hemköps-kedjan

15 november, 2019

Dagabs nuvarande vice VD, Simone Margulies, har rekryterats till ny VD för Hemköp och kommer att efterträda Thomas Gäreskog den 1 februari 2020.

Simone Margulies också att ingå i koncernledningen för Axfood AB. Hon har jobbat inom Axfoodk-oncernen i fyra år, senast som vice VD för Axfoods logistik- och inköpsföretag Dagab. Dessförinnan var hon affärsområdeschef inom Ica Sverige.

”Jag ser mycket fram emot att ta över stafettpinnen för att vidareutveckla Hemköps koncept och varumärke. Min passion är att förenkla för våra kunder och att ge våra medarbetare de allra bästa förutsättningarna för att kunna leverera inspiration och matglädje. Jag är mycket glad över att jag nu får möjligheten att göra precis det tillsammans med våra handlare och resten av teamet på Hemköp och Tempo”, säger Simone Margulies.

Klas Balkow, VD och koncernchef för Axfood, kommenterar i ett pressmeddelande att han är mycket nöjd med rekryteringen:

”Efter en omfattande rekryteringsprocess är jag mycket glad över att Simone är den som kommer att axla rollen för att leda Hemköps-kedjan in i framtiden. Simones breda erfarenhet från dagligvaruhandeln och nuvarande roll i Dagab gör att hon är mycket lämpad för uppdraget. Simone är dessutom en synnerligen uppskattad ledare som alltid har kunder, medarbetare och affären i fokus.”

 

Relaterade