Brickorna i Scandi Standards konsumentförpackningar kommer att bytas ut mot r-PET-brickor av återvunnet material.

Scandi Standard ska minska sin plastförbrukning

10 september, 2019

Scandi Standard ska minska sin plastanvändning med 30 procent till 2025 och senast 2023 ska alla plastförpackningar vara gjorda av förnyelsebart eller återvunnet material.

2018 införde Scandi Standard en ny förpackningsstrategi, som innebär att rena material som inte är kompositer (monolösningar) prioriteras och att återvunna och tunnare material ska väljas om det är möjligt.

Under tredje kvartalet 2019 kommer brickorna i koncernens konsumentförpackningar att bytas ut till r-PET-brickor av 100 procent återvunnet material. Sverige blir först ut med de nya återvinningsbara r-PET-brickorna, som sparar resurser och minskar klimatpåverkan.

En ny typ av emballage för lastpallar i produktionen ska minska användningen av plastfilm med 30 procent, vilket motsvarar mer än 20 ton per år för koncernen. Det nya materialet har testats i Danmark och Sverige och kommer att införas vid alla anläggningar.

En ny tunnare plastfilm för frysprodukter har även testats i Danmark, som gör det möjligt att spara 250 ton plast per år. Den kommer att testas i Sverige under september 2019.

”Jag är mycket stolt över vad vi har uppnått hittills. Men det finns mer att göra, inte minst när det gäller möjligheterna inom förnybar eller återvunnen plast. Vi vill skapa bättre förpackningslösningar och jag ser fram emot resten av 2019, som säkerligen kommer att erbjuda spännande möjligheter på det här området”, säger hållbarhetschefen Janneke Vackerberg.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!