Anna Martinsson kvarstår som VD och delägare i Savolax.

Savolax får ny huvudägare och ska fördubbla omsättningen

19 maj, 2020

Företagsbyggaren Sjöson i Göteborg går in som ny huvudägare i Savolax. Målsättningen att fördubbla omsättningen inom en nära framtid och för att nå dit kommer bolaget att utöka satsningen på måltidslösningar.

Savolax of Sweden grundades 1988 och leds av Anna Martinsson. 1992 köpte företaget världspatentet på en unik kallrökningsmetod och sortimentet har kontinuerligt utvecklats med nya produkter. Utöver Savolax saluför bolaget även varumärkena Royal Smoked och Hulda Sköldberg. Verksamheten bedrivs från Fiskhamnen i Göteborg.

Anna Martinsson säger att hon är mycket nöjd med sina nya partner, företagsbyggaren Sjöson:

”Fastän 2019 var ett rekordår är det här som en nystart. Nu kan vi utveckla vår affärsmodell samtidigt som erbjudandet stärks. Vårt mål är att i en snar framtid fördubbla omsättningen från 40 till 80 miljoner kronor.”

”Den stora tillväxten för oss kommer att ske genom en satsning på måltidslösningar för svenska konsumenter. Dessutom fortsätter vi att ta fram nya smaker och produkter för att locka nya målgrupper. Vi erbjuder redan smakrika nuggets och laxbiffar med tillbehör och vi har mer på gång.”

Ett absolut måste för Anna Martinsson är att bibehålla kvaliteten och därför fortsätter Savolax att producera alla produkter av pre-rigorfilé från Bömlo i Norge.

”Det är världens bästa lax. Och den förädlar vi sedan på bästa sätt till produkter med den smak och kvalitet som krävs för att få bära vårt namn.”

Ulrika Garbrant är ansvarig för Sjöson Food & Beverage. Hon välkomnar att Anna Martinsson sitter kvar som VD och delägare.

”Savolax står för hantverk och kvalitet och är precis den typ av entreprenörsdrivet företag i hållbara branscher som lockar oss. Annas passion, kunskap och känsla för vad marknaden vill ha är unik. Hon har skapat ett framgångsrikt företag med fokus på den erkänt bästa råvarukvaliteten, förädling och hållbarhet, samtidigt som det står för nytänkande och en vilja att göra gott.”