Samverkan är temat när Polarbröd delar ut det tionde Utstickarpriset till en person eller organisation, som har bidragit till att skapa en hållbar framtid.
”Genom åren har vi hyllat Utstickare inom allt från cirkulär ekonomi och nytänkande jordbruk till hur ledarskap och kultur kan bära omställningen mot en hållbar framtid. Vi har lärt oss väldigt mycket, framförallt att vi behöver kroka arm vad gäller kunskap och förståelse för att se helheten. I år när Utstickarpriset delas ut för tionde gången känns det därför naturligt att ha samverkan som tema”, säger Karin Bodin, koncernchef för Polarbröd.
”För att nå målet om ett hållbart samhälle krävs samverkan mellan människor, företag och länder. I år vill vi prisa någon eller några som visar exempel på just detta – samverkan på global, nationell, regional eller lokal nivå.”
I år kommer Utstickarpriset därför att gå till en person eller organisation som genom samverkan och medskapande har bidragit till att skapa en hållbar framtid.
Vinnare av Utstickarpriset tilldelas en prissumma motsvarande 100 gram guld som bidrag i sitt fortsatta arbete.
Utstickarpriset har delats ut årligen av Polarbröd sedan 2012 för att hylla modiga människor som går sin egen väg och gör skillnad i omställningen till ett hållbart samhälle. Begreppet utstickare är tätt kopplat till Polarbröds affärsverksamhet och används flitigt i Polarbröds bagerier. En utstickare är en stans som skär ut brödkakor ur degen. De lämnar ett avtryck i både degen och i historien.
Nomineringstiden pågår fram till 10 april och prisutdelningen kommer att ske under festliga former hösten 2021. Kandidater till Utstickarpriset och motivering kan mailas till: utstickare@polarbrod.se
Tidigare teman för utstickarpriset:
2020: Resurseffektivitet och cirkularitet
2019: Upplysning, hopp och kunskap
2018: Odlingen kokkonsten, njutningen och respekten för vår mat
2017: Kulturen som förändringsagent
2016: Ledarskap för framtiden
2015: Nytänkande inom jordbruk
2014: Helhjärtat engagemang kring uthållig försörjning
2013: Ledarskap för världen
2012: Innovation och hållbarhet