Risfabriken får en stor genombrottsorder från Coop

16 november, 2021

Nordic Rice – Sveriges enda risfabrik – får en genombrottsorder från Coop. Ordern omfattar rissorterna basmati, jasmin och matris under varumärket Risfabriken. Enkilosförpackningar med rissorterna kommer att säljas över hela landet i Coops butiker.

Sveriges enda risfabrik, Nordic Rice, köper in råris direkt från utvalda odlare runt om i världen och sorterar, förädlar, polerar och paketerar det i sin fabrik i Eskilstuna.

”Vi har utvecklats starkt under året med ett flertal nya och stora kunder. Vårt ris håller en hög kvalitet och behöver till exempel inte sköljas, eftersom produktionen ser till att varje riskorn är rent och putsat direkt från fabriken, vilket uppskattas av kunderna, säger Haider Al-Kaizhwan, VD på Nordic Rice.

”Vi ser att ris blir ett allt viktigare baslivsmedel på svenskarnas matbord. Inte minst genom alla nyinflyttade som har med sig en mattradition där riset har en central roll på matbordet.”

Nordic Rice har även som ambition att sprida kunskaper om ris under varumärket Risfabriken, till exempel hur de olika sorterna odlas, hur riset kokas för bästa resultat och vilket ris som bäst matchar andra råvaror. Förutom ris, packas även baljväxter, bulgur och quinoa i risfabriken i Eskilstuna.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!