Fabrikschef Tobias Gill klippte bandet, när Risentas produktion startade i Mölndal.

Risentas flytt till från Rotebro till Mölndal är nu klar

2 juni, 2020

I Pauligs fabrik i Mölndal produceras sedan tidigare Santa Marias kryddor. Nu ska även Risentas artiklar – müsli, linser, fröer, bönor och mjöl – produceras i fabriken.

Risentas sortiment producerades tidigare i Rotebro utanför Stockholm. När Paulig såg ett behov av stora investeringar i Rotebro-fabriken, samtidigt som det fanns ledig kapacitet i Mölndal, togs beslutet att flytta Risentas produktion till Mölndal och stänga fabriken i Rotebro.

”Ett oerhört stort jobb har lagts ned för att lyckas med flytten och jag vill inte bara framhålla de fantastiska insatser som lagts ned i Mölndals-fabriken och i våra lager i Mölnlycke och Kungsbacka, utan också hylla våra medarbetare i Rotebro, som trots att deras arbetsplats stänger ned har varit oerhört lojala och engagerade i att göra flytten så bra som möjligt. Det är verkligen beundransvärt”, säger Henrik Samuelson, SVP Paulig Scandinavia & Central Europe.

Nu laddar Paulig för en hektisk tid i fabriken. Efter sommaren relanseras flera Risenta-produkter med ny förpackningsdesign, mindre plast och förbättrat innehåll. Flytten av produktionen från Rotebro har inneburit att åtta nya operatörer har anställts för att arbeta med de nya produktionslinjerna i Mölndals-fabriken.

”Det fantastiska är att Risenta, som fyller 80 år i år, är mer relevant än någonsin. Med hälsoinriktade, växtbaserade produkter som är hundra procent klimatkompenserade, går sortimentet helt i linje med våra hållbarhetsambitioner”, säger Henrik Samuelson.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!