Rester blir till rätter när Willys lanserar Restakuten

18 mars, 2019

Idag den 18 mars startar Willys Restakuten, en tjänst på Instagram, där användarna kan lägga upp bilder på sina rester och få recept eller tillagningstips.

Restakuten är Willys senaste initiativ i kampen mot matsvinnet.

”Vi har länge arbetat med att minska vårt matsvinn och nu vill vi inspirera och hjälpa hushållen att slänga mindre mat. Genom Restakuten vill vi visa hur enkelt det är att ta tillvara på mat som annars skulle hamnat i soporna”, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys.

Restakuten startar 18 mars och kommer att vara bemannad 12.00-18.00. Initiativet testas under tio dagar och om gensvaret blir stort kan det bli ett återkommande koncept.

Så här fungerar Restakuten:

1. Fota dina rester och posta bilden på Instagram med hashtag #svinnsmart och @willyssverige.

2. Snart kommer ett recept baserat på resterna

Restakuten är en del av Willys initiativ Svinnsmart. En Sifo-undersökning på uppdrag av Willys visar vad som slängs mest i de svenska hushållen och av dessa rester har ett stort antal svinnsmarta recept tagits fram.

Svenskarnas 10 mest slängda varor:
Vad av nedanstående har du eller någon i ditt hushåll slängt de senaste 30 dagarna?
1.        Mjukt bröd                                                       46 %
2.        Gurka                                                              30 %
3.        Banan                                                             27 %
4.        Clementin                                                       24 %
5.        Tomater                                                          23 %
6.        Äpplen                                                            23 %
7.        Mjölk                                                               22 %
8.        Crème fraiche                                                 21 %
9.        Morot                                                              20 %
10.      Lök                                                                 18 %

Relaterade