Vegansk prinskorv – säsongsnyhet från VegMe

22 november, 2021

Ingen behöver avstå från julens favoriter bara för att man vill fira lite mer växtbaserat. Det visar den senaste nyheten från VegMe, en vegansk prinskorv baserad på protein från ärta och solrosfrö.

Till julen tenderar vi att bli mer traditionsbundna, och även de som väljer att äta mer växtbaserat efterfrågar produkter och recept som kan ersätta de klassiska julbordsrätterna.

”Våra produkter kan användas till veganska varianter på allt ifrån julskinka till sillinläggningar. Med VegMe vill vi visa att en växtbaserad kost inte begränsar repertoaren, utan tvärtom tillför både alternativ till de gamla favoriterna och helt nya smakupplevelser”, berättar Anna Janusz som är Product and Brand Manager på BAMA Nordic.

I år satsar VegMe stort på att erbjuda recept och inspiration för ett veganskt julbord. Med klassiska inläggningar utan sill och en senapsgriljerad delikatess som kommer att konkurrera ut många julskinkor. Den nya prinskorven och vegobullarna är andra inslag på julbordet, som dessutom är enkla att bara att värma och ställa fram.

Den nya prinskorven är en säsongsprodukt och finns i butikerna från v. 45 till och med v. 11 2022. Prinskorven har, precis som VegMes övriga korvar, ett tunt skinn av alger som gör den lättare att tillaga och tillför ett fint ”knak” i bettet.

VegMe Prinskorv tillverkas i Sverige och är 100% växtbaserad.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!