Nästa generations burgare ska smashas

16 maj, 2022

Atria Foodservice och Lithells vill göra det enklare för storkökssektorn att haka på trenden med nästa generations hamburgare, så kallade ”smashburgare”.

Nu lanseras Lithells Smash burger, som färdiga puckar av nötkött, talg, vatten, salt och peppar. Fetthalten är på 25 procent, en viktig del för rätt resultat vid tillagningen.

”Det här är en unik hamburgare med stående fiber för att få till bästa burgarupplevelsen, den har en god crust och är saftig på samma gång. Placera pucken på en het yta så att det verkligen fräser till. Sedan smashar man pucken med något platt och vickar fyra gånger åt olika håll så att så stor yta blir krispig och stekt samtidigt”, säger Ann-Sofie Malmgren, produktchef på Atria Foodservice.

”Det är styckfryst produkt där varje puck väger 110 gram. En del kök kan ha problem med att hantera rå färs eller har inte tid att stå och mala själva, därför vill vi lansera en lättillgänglig smashburgare som är enkel att använda. Det är bara att ta fram och tina så många man behöver, minska svinnet och få samma resultat varje gång, utan kladd. Alla kan smasha helt enkelt!”

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!