Kycklingtrio för härliga höstdagar från Lönneberga

PUBLICERAD: 7 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Lönnebergas ambassadör Gabriel Jonsson har tagit fram tre smakrika recept för alla höstdagar; kycklinglårfilé med bönotto, krämig pasta med kycklinginnerfilé samt ugnsrostade rotfrukter med örtsmör till höstens nyhet Lönneberga Minutfilé – en tunnare, utbankad kycklingbröstfilé.

Vecka 40 lanseras Lönneberga Minutfilé i butik. Det är svenskarnas favorit – bröstfilén – som bankats ut till en tunnis och därmed blivit mer mör och saftig och då även enklare att steka till perfektion.

Gabriel Jonsson, Lönnebergas ambassadör och Sveriges mästerkock 2019 har tagit fram recept han själv är sugen på nu när hösten närmar sig.

”Jag tänker direkt på enkel mat med massa smak där man kan justera lite utifrån vad man själv är sugen på, vilket passar perfekt till Lönneberga kyckling. Jag älskar recept, men vill utmana alla att bara låta sig inspireras av dem och sen anpassa så det passar dig själv, det du gillar och det som finns hemma”, säger Gabriel Jonsson.

Örtdoftande kycklingfavorit Här steker k9nsumenten snabbt minutfiléer och serverar med härligt ugnsrostade rotfrukter efter ditt val, ett fräscht örtsmör och en grönsallad.

Kyckling med krämig bönotto Mer protein än i en risotto hittar du i vår snabba, krämiga bönotto med mycket färska örter, och till det smakrik kycklinglårfilé.

Säsongens kycklingpasta Något så enkelt som din favoritpasta, stekta kycklinginnerfiléer och säsongens grönsaker i en härlig sås. Gabriel tipsar om grönsaker till varje säsong, men man väljer själv sina favoriter.

NYHETEN Lönneberga Minutfilé lanseras vecka 40 2020 och säljs initialt på Coop. En förpackning innehåller 650 gram, rekommenderat pris: cirka 86 kr.

Alla kycklingprodukter från Lönneberga är 100% svensk kyckling, märkta med den ”gula pippin” från Svensk Fågel. Producerad främst i Blekinge. Lönneberga kyckling finns i kyldisken.

Läs vidare

Garants 50/50-färs följs upp med hamburgare

Axfood lanserar Nöt & Grönt-hamburgare med lika delar nötkött och grönsaker.
Garant Nöt Grönt Hamburgare 1

Kiviks Musteri lanserar bubblande klassiker i burk

Kiviks Musteri lanserar Päron och Smultron Fruktdryck i burk med tillsatt kolsyra.
FD-Burk_Press

Lönneberga presenterar vårens grillnyheter

Lönneberga lanserar färdigkryddade Kycklingspett Barbeque och en Grillmix med minispett och kycklingben.
kyckling

Alfa Laval lanserar serviceverktyg för hållbarhet

Alfa Lavals livscykelanalyslösning hjälper livsmedelsföretag att rapportera sin miljöpåverkan i enlighet med nya EU-direktiv.
alfa lavalx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58