Högt proteininnehåll i ny yoghurtkvarg från Lindahls

16 september, 2020

Nu relanserar Lindahls sin yoghurtkvarg i literförpackning, som kommer att sticka ut i butikshyllorna tack vare ett högt proteininnehåll och inget tillsatt socker.

Lindahls yoghurtkvarg kommer i två smaker, naturell och vanilj, som innehåller 6,8 respektive 6,0 gram protein per 100 gram. Det är den enda yoghurtkvargen i literformat med ett så högt proteininnehåll, och som dessutom är utan tillsatt socker.

”Om du vill bli starkare är protein nödvändigt, eftersom protein är musklernas byggstenar. Samtidigt är den här yoghurtkvargen både krämig och len i smaken”, säger Martina Pettersson, marknadschef på Skånemejerier.

Lindahls yoghurtkvarg ligger med sitt proteininnehåll mitt emellan en klassisk yoghurt och en kvarg. Konsistensen liknar en yoghurts och passar perfekt på frukostbordet med müsli, nötter eller bär – eller precis som den är.

Produkterna har 31 dagars hållbarhet från produktionsdagen. Vid öppnad förpackning håller produkten 6 – 7 dagar i kylskåp. Förpackningarna sorteras som pappersförpackning.

Lindahls yoghurtkvarg finns hos ICA och Bergendahls från vecka 37. Rekommenderat pris i butik är 19,90 kronor (naturell), respektive 21,90 (vanilj).

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!