25
nov

Svinnsmart grönsaksmix av femtio procent svinnråvara från Garant

25 november, 2020
Axfood jobbar aktivt med att utveckla sitt sortiment med lösningar som minskar matsvinnet. Ett exempel är grönsaksmixen raw slaw som innehåller femtio procent svinnråvara av grönsaksdelar som vanligtvis väljs bort – stammen från broccoli och morot samt från spetskål och strimlad rödbeta. Varje påse består till minst hälften av bortvalda grönsaksdelar som kompletteras med andra...
20
nov

Scan lanserar julskinka från Hållbarhetsgrisen

20 november, 2020
Till julen 2020 lanseras Scans färdigkokta julskinka från Hållbarhetsgrisen – en lansering som Scan beskriver som ”sin mest hållbara julskinka någonsin”. Julskinkan från Hållbarhetsgrisen kommer från Halla gård i Västergötland. Gården drivs av den nytänkande bonden Anders Gunnarsson, som lägger stort fokus på djuromsorg och gårdens hållbarhetsarbete. Grisarna går fritt utomhus och badar gyttjebad året...
19
nov

Färdigstekt bacon från Tulip underlättar i köket

19 november, 2020
Snabbt, enkelt och gott – nu lanserar Danish Crown Foods Swedens varumärke Tulip Färdigstekt bacon 50 gram. För att producera 100 gram färdigstekt bacon krävs 269 gram råvara och resultatet passar perfekt kall i till exempel sallader eller att värmas i ugn eller mikrovågsugnen för att användas i allt från ingrediens i hamburgaren, garnityr till...
18
nov

Allerum Högtidsost tar plats på julbordet

18 november, 2020
Julen är en stor osthelg. Till julen äter svenskarna nära 3000 ton ost till ett värde av nästan 270 miljoner kronor*. Allerum Högtidsost är en helt ny osttyp i kategorin. En lagrad, grynpipig och smakrik säsongsost med unik bakteriekultur. Den är lagrad och ystad på mejeriet i Kristianstad, och gjord på svensk mjölk. ”Man brukar...
16
nov

Abba breddar sillsortimentet inför julen

16 november, 2020
Nu breddar Abba sitt sortiment med tre nyheter med smak av Chili Aioli, Västkustmajo samt Mandarin Peppar – en twist på klassiska smaker med ett modernt uttryck som flirtar med den yngre generationens sillätare. Perfekt till jul då hela familjen samlas och många olika smaker ska tillgodoses. Sill är tillsammansmat som följer oss över säsongerna....
13
nov

Säsongens första olivolja är här!

13 november, 2020
Nu kan vi provsmaka olivårets allra första olivolja, Zeta Novello. För medan sparris är vårens primör, är Novello höstens. Aldrig är olivoljan så färsk, så fräsch och så grön i smaken som de allra första nypressade dropparna för säsongen. Oliverna till årets Zeta Novello har i huvudsak vuxit i Trapaniprovinsen på Siciliens västra kust. Aldrig...
12
nov

Två nya veggieburgers från Kung Markatta

12 november, 2020
Kung Markatta expanderar i vegokylen och lanserar två härliga veggieburgers fulla av smak. Veggieburger Tofu paprika och Veggieburger Seitan shiitake är två tillskott i kategorin som lyfter utbudet av vegoburgare till en ny nivå. ”Kung Markatta har länge varit ett av de starkaste varumärkena inom vego och var bland de första med att ta in...
10
nov

Swebar släpper två juliga säsongssmaker

10 november, 2020
Swebar släpper i år de två juliga säsongssmakerna Knäckkola och en favorit i repris Pepparkaksdeg i begränsad upplaga. ”Swebar Knäckkola är en riktigt god proteinbar med knäckbitar och gräddig kolasås som har en hög proteinmängd och lågt sockerinnehåll och ett härligt tuggmotstånd. Precis så gott som det låter”, säger Josefin Åström, brand manager för Swebar....
09
nov

Kladdkaka med pepparkakssmak

9 november, 2020
Almondy har åter slagit sig samman med Marabou för att lansera en ny kladdig dessert med en julig twist. ”Kladdkaka är kanske inte något som förknippas med julbord, men varför inte ändra på det genom att kombinera två redan populära smaker – mjölkchoklad och pepparkaka. Efter succén med Marabou Kladdkaka såg vi en gyllene chans...
05
nov

Vardagslyx med nya Coop Gourmet

5 november, 2020
Coop Gourmet är ett nytt premiumkoncept under det egna varumärket Coop där kunder och medlemmar kan unna sig det lilla extra till en bra prisnivå. I den nya serien ingår varor med särskilt bra kvalitet där smak och hantverk står i fokus med noga utvalda råvaror. Den nya serien finns tillgänglig i butik och online...
03
nov

Julen är räddad – Lindahls lanserar tomtekvarg

3 november, 2020
Tomten är extra snäll mot hälsointresserade svenskar i år. Nu kommer nämligen en proteinrik tomtekvarg med smak av jordgubb och vanilj. En välbekant julsmak för de flesta godisälskare. ”För många handlar julen om att unna sig goda saker, och vår tomtekvarg är god av två anledningar. Den smakar ljuvligt, och är också nyttig. Den har...
02
nov

VegMe lanserar nytt växtbaserat protein av svenskodlat superfrö

2 november, 2020
Färska växtbaserade livsmedel fortsätter att öka kraftigt och VegMe ligger i framkant när det gäller att möta efterfrågan på goda och enkla alternativ. I produkterna som nyligen lanserats finns unika ingredienser som svenskodlad quinoa och trendig tång, omtalad som framtidens mat. I VegMes nyhet Italiensk biff används ärtprotein och svenskodlad, ekologisk quinoa. Quinoa är ett...
29
okt

Zetas familj med äggpasta växer

29 oktober, 2020
Pasta är bästa vardagsmaten, snabb och omtyckt av hela familjen. I en stark vegetarisk trend ökar också intresset för pastarätter och speciellt pasta av lite högre kvalitet, som äggpasta. Det gör att sortimentet på Di Luca och Di Luca utökas med två korta varianter av äggpasta som innehåller hela fem ägg från frigående höns per...
27
okt

Små lussekatter utan russin från Pågen

27 oktober, 2020
Svenskarna älskar sina lussekatter och hela 90 procent äter lussekatter under säsongen. De flesta önskar lussekatter utan russin*. Pågen Små Lussekatter är bakade i det traditionella formatet, bara mindre. De är i bitesize-format och är perfekta till både adventsmyset hemma och till vinteraktiviteterna utomhus. ”Vi vet att många uppskattar kaffebröd av den lite mindre storleken”,...
26
okt

Tulip lanserar Mild Minisalami i delbar förpackning

26 oktober, 2020
Nu introducerar Danish Crown Foods Sweden AB:s varumärke Tulip Mild Minisalami för den svenska marknaden. Smart förpackad i separata portionspåsar är Mild Mini salami ett perfekt mellanmål på språng. Salamin är även helt fri från E-nummer. ”Eftersom förpackningen är delbar är det enkelt att bjuda en kompis på en salami eller att dela upp mellanmålen...
23
okt

Leksands Knäckebröd släpper i år tre goda ting till jul

23 oktober, 2020
För sjunde året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke. 2020 års julknäcke bär smak av grönkål och kryddpeppar. Brödet finns i butik lagom till allhelgonahelgen. Enligt gammal tradition bakas alla julknäcken med vetemjöl. Förr i världen var vetemjöl och kryddor ansedda som lyxvaror och mycket kostsamma, och att baka med vetemjöl innebar att man...
21
okt

Fröbakade fiskfiléer – gott för både hälsan och miljön

21 oktober, 2020
Findus presenterar ett nytt sätt att äta fisk som både är schysst fiskad och näringsrikt bakad med fullkorn och goda frön. ”Fröbakade fiskfiléer möter efterfrågan på att äta mer fisk på ett nyttigare sätt än de traditionella paneringarna. Ett enkelt sätt att äta god fisk samtidigt som du får i dig både fullkorn och hela...
20
okt

Oat bowl, ett gott och mättande mellanmål från Semper

20 oktober, 2020
Lagom till hösten lanseras mellanmålet Oat bowl, i två goda varianter, en med kokos och mango och en med äpple och kardemumma. Det perfekta mellanmålet till höstens alla utflykter som kan serveras både kall och varm.En helt ny produkt på marknaden för barn mellan 8 mån och 3år. Oat bowl baseras på finaste havre och...
19
okt

Smakrik nyhet från Findus

19 oktober, 2020
Findus lanserar en ny färdiglagad rätt. Den innehåller bland annat ingredienser som chilibearnaise och picklad rödlök som båda bidrar till en smakrik helhetsupplevelse. Dagens Chicken Nuggets ska precis som Findus övriga färdigrätter bidra till att förenkla för hushållen att äta god och bra mat. ”Vi på Findus vill göra det enklare att välja det goda...
16
okt

Unik whiskyfatslagrad julmust årgång 2016

16 oktober, 2020
Hammars Bryggeri har bryggt julmust enligt samma recept sedan 1930-talet. Med den speciella utgåva av must som nu lanserats har man tagit god tid på sig. I samarbete med prisvinnande Bergslagens Destilleri har denna must lagrats hela fyra år på whiskyfat av svensk ek. ”Det här är en fullständigt unik julmust. Aldrig tidigare har det...
1 2 3 5

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!