Quorn lanserar flera nya alternativ till kyckling med inspiration och serveringstips från Zeina Mourtada och Filip Poon. Quorn-produkter är gjorda av Quorn mycoprotein, ett svampprotein med lågt klimatavtryck. Chicken Style-produkterna är lättlagade och liknar klassiska produkter av kyckling. • Quorn Vegan Mini Fillets BBQ. Färdiga att äta direkt – ingen tillagning behövs. • Quorn Vegan...
Alpro lanserar Rågdryck som den senaste innovationen inom växtbaserade drycker. Rågdrycken är en nordisk innovation som har tagits fram efter konsumenternas önskemål och produceras lokalt i Karlshamn i Sverige av råg från Finland. Den beskrivs som len och krämig för att passa i flera sammanhang – i kaffe, till gröt, i bakning eller bara att...
Lejonet & Björnen lanserar ännu en vegansk glass för dagligvaruhandeln i 0,5-litersförpackning. Salty Caramel är en krämig kolaglass av ekologisk kokosmjölk, smaksatt med en gnutta havssalt och strimmor av kolasås. ”När vi utvecklar det veganska sortimentet tar vi avstamp i vårt konventionella sortiment och vad som säljer bäst där. Sea Salted Caramel är vår absoluta...
Vintonic är ett vitt kvalitetsvin som är smaksatt med en speciellt framtagen tonicbas. Därefter balanseras drycken med en kolsyrad tonic som ger balans och spritz. Drycken lanserades för två år sedan i Österrike och Tyskland och efter miljontals sålda buteljer har produktionskapaciteten ökat och nu står Sverige på tur att lära känna nyheten. Kombinationen vin...
Atria Foodservice och Lithells vill göra det enklare för storkökssektorn att haka på trenden med nästa generations hamburgare, så kallade ”smashburgare”. Nu lanseras Lithells Smash burger, som färdiga puckar av nötkött, talg, vatten, salt och peppar. Fetthalten är på 25 procent, en viktig del för rätt resultat vid tillagningen. ”Det här är en unik hamburgare...
Zeta lanserar tre nya ostar: En svensk grillost med medelhavstouch gjord av komjölk samt de italienska Burrata gjord på buffelmjölk och en rökt Scamorza. Svenska folket älskar att grilla, inte minst ost. Sverige är det land som utanför ursprungslandet Cypern har tagit till sig den stek- och grillvänliga osten halloumi allra bäst, men alla gillar...
Minstingen breddar nu sitt sortiment och lanserar ekologisk barnmatspuré för barn över 6 månader. Barnmaten är krämig och mättande, gjord på 100 procent ekologiska råvaror och lanseras i tre klassiska recept: spaghetti bolognese, vegetarisk lasagne samt lins- och grönsaksgryta. Recepten är noga testade och smakerna uppges vara omtyckta av barn. Barnmaten är förpackad i smidig...
Nu finns Skånemejeriers grill- och stekost Pannoumi även tillgänglig i butik. Osten lanserades under hösten 2021 till restauranger och storhushåll och har snabbt blivit populär bland kockar som uppskattar dess smak och mångsidighet. Pannoumi är utvecklad av Skånemejeriers ostmästare i Kristianstad och tillverkad av 100 procent sydsvensk komjölk. Till skillnad från andra liknande ostar är...
Hönö Sommarkaka har i år fått en mild smak av vanilj, som ska passa lika bra till fikastunden som till sommarens utflykter, frukostar och mellanmål. Hönö Sommarkaka blev snabbt en favorit när den lanserades förra året, berättar Monica Bergen, varumärkes- och marknadschef på Pågen: ”Många konsumenter förknippar Hönökakan med något härligt som man vill unna...
Eriks lanserar ett nytt koncept med såser i en praktisk klämflaska av 100 procent återvunnen plast. Först ut är nyheterna: • Eriks Bearnaise Hickory 240 ml, har en rökig, kryddig smak med karaktär av hickory. • Eriks Rostad Vitlök 240 ml, har en fräsch och mild smak av rostad vitlök med inslag av örter och...
Kaffetillverkaren Nespresso har tillsammans med skovarumärket Zèta tagit framskorna RE:GROUND, där detaljer på skorna görs av återvunnen kaffesump. Det återvunna kaffet som används kommer direkt från Nespressos egna program för återvinning av kaffekapslar. Med RE:GROUND vill Nespresso bidra till att öka medvetenheten och intresset för cirkulär hållbarhet. Som ett led i Nespressos hållbarhetsarbete lanseras nu...
Maj månad är full av vårtecken och ett av dem har på senare år blivit Solskensfil från Norrmejerier som kommer på tillfälligt besök varje år. I år återkommer förra årets favorit, Vattenmelon, i gott sällskap av den nya smaken Äpple/Citron/Vanilj som hittas i de norrländska matbutikerna från och med måndag vecka 19. ”Våra Solskensfiler har...
CandyKing presenterar säsongens 8 nyheter i lösgodissortimentet på den svenska marknaden, varav en är framtagen tillsammans med lösgodisälskande konsumenter. Det är första, men inte sista gången, som CandyKing utvecklar produkter ihop med följare och fans. ”I år är vi lite extra stolta att äntligen få presentera den första godisbiten vi tagit fram tillsammans med våra...
Lagom till grillsäsongen lanseras nu Kavli Amerikansk Dressing Nacho Cheese – en ny krämig ostdressing med en touch av mild chili. En nyhet som passa perfekt till säsongens goda burgare. Nacho Cheese dressing passar perfekt till Nacho Burger, en publikfavoriter på flera hamburgerrestauranger både i Sverige och USA. Kavlis nya ostdressing med en mild touch...
Saturnus började destillera örter och kryddor på Stortorget i Malmö för snart 130 år sedan. Några flyttar via Gamla Väster och Lantmannagatan senare drivs destilleriet, nu i 5:e generationen, fortfarande i Malmö. Nu bygger man vidare på hyllningsserien till författaren Fritiof Nilsson Piratens minne och lanserar en Svensk Vodka. ”Ett självklart val!”, säger Ludwig Liepe,...
Under maj månad börjar Dalsspira leverera ut de nya smaksatta Grillostarna som produktutvecklats fram på mejeriet under vintern. Ostarna kommer att säljas på Ica butiker runt om i Sverige via butikspackavtal, på Coop i Bohuslän/Dalsland, Coop Göteborg samt på utvalda lokala Citygross butiker. Smakerna som lanseras är Vitlök samt BBQ/Chili, dessutom lanseras en Grillostburgare i...
Årets sommarkaffe från Zoégas består av Arabicabönor från Malawi, balanserade med bönor från Brasilien och Centralamerika. Kaffet är 100 procent Rainforest Alliance-certifierat och med en smakprofil som är särskilt framtagen för nordiska konsumenter. Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas, beskriver smaken: ”Årets nyhet är en smakrik sommarblandning med len och mild eftersmak av honung och mogna...
Barilla lanserar en ny familj av bronsvalsade pastaprodukter med robust karaktär och rik struktur för en intensiv pastaupplevelse. Barilla Al Bronzo tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan är bronsvalsad och pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Detta ger pastan sin unika struktur och gör den även mer elastisk. Nya Barilla Al Bronzo...
Gevalia lanserar en ny kaffeserie kallad Farmers Initiative. För varje sålt paket donerar Gevalia två kronor direkt till sina hållbarhetsprojekt i Honduras och Peru. Farmers Initiative finns i två olika smaker, en brasiliansk mellanrostad och en honduransk lätt mörkrostad variant. Både varianterna görs 100 procent Arabicabönor odlade i Honduras och Brasilien. De är Rainforest Alliance-certifierade...
Den ser ut som choklad, smakar som choklad, men är inte choklad. Det är en Oat Choco! För två år sedan testlanserade Fazer Oat Choco för att driva utvecklingen inom chokladkategorin och samla in värdefull feedback från konsumenter om en helt ny typ av produkt för en framtida permanent lansering. Nu lanseras Karl Fazer Oat...