Prisregn för Oumph! på World Food Innovation Awards

19 mars, 2019

Växtbaserade Oumph! från svenska Food for Progress vann i hela tre kategorier, när priserna i World Food Innovation Awards delades ut i London 18 mars.

Oumph! från svenska Food for Progress fortsätter att skörda internationella priser. När priserna delades ut på International Food and Drink Event (IFE) i London den 18 mars, stod Pulled Oumph! som vinnar i hela tre kategorier: Best Foodservice/Catering Product, Best Plant-based Product och Best Street Food Brand.

”Att Oumph! vinner tre priser i ett forum som World Food Innovation Awards, där vi tävlar både globalt och mot företag utanför det växtbaserade segmentet, visar tydligt att världen är redo för mer växtbasserat och mer Oumph!”, säger Anders Wallerman och Anna-Kajsa Lidell, medgrundare av Food for Progress.

Oumph! mottog priserna med följande motivering:

”Innovativ och trendig produkt med stor mångsidighet som tillfredsställer efterfrågan på växtbaserade alternativ. Food for Progress och Oumph! erbjuder hälsosamma alternativ till animaliskt protein i ett attraktivt format, bra för planeten, bra för människorna.”

“Kan en växtbaserad produkt tillfredsställa marknaden för street food? Food for Progress och Oumph! har producerat en produkt som erbjuder många fördelar, i en förpackning som frestar till och med den mest köttorienterade konsumenten. Varumärket är väldigt trendigt och överensstämmer med ”dirty vegan”-trenden som hjälper till att brygga gapet mellan växtbaserat och klassisk comfort food. Detta är varje krögares dröm; bra kvalitet, smakrika växtbaserade alternativ som kan konkurrera med vilket köttalternativ som helst”.

World Food Innovation Awards är en av de äldsta och mest etablerade priserna inom livsmedelsindustrin och syftar till att hylla innovation inom alla segment.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!