Pressbyrån och 7-Eleven slopar socker och E-nummer

30 maj, 2022

Nu försvinner sockret och alla E-nummer från korvarna som säljs på 7-Eleven och Pressbyrån. Uppdateringen innebär att alla animaliska korvar inte längre innehåller något tillsatt socker eller E-ämnen. Det kommer inte heller att finnas något nötkött i korvarna.

Årligen säljs ungefär 8 miljoner korvar på Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige. Nu slopas sockret och alla E-nummer i de animaliska korvarna. Vanliga tillsatser i korv är E250 Natriumnitrit, E326 Kaliumlaktat, E325 Natriumlaktat och E300 Askorbinsyra, som nu ersätts med naturliga ingredienser och en vinägerbaserad ingrediens. Förändringen innebär också att det inte längre kommer att finnas något nötkött i korvarna, förutom i högrevskorven. Lindvalls Chark som levererar all animalisk korv till 7-Eleven och Pressbyrån har möjliggjort denna förändring genom sitt produktutvecklingsarbete.

Genom butiksexperimentet PBX har Reitan Convenience i Sverige kunnat testa vilka produkter som är de mest hållbara och bra nog att implementera på alla 400 butiker.

”PBX är vårt living lab som hjälper oss att navigera mot framtidens convenience. Där ska vi kontinuerligt testa nya produkter, tekniker, kommunikationsgrep och nya sätt att driva convenience på. Det som funkar på PBX ska sedan stegvis implementeras i alla våra butiker. Allt för att på ett hållbart sätt kunna bidra till att förenkla våra kunders vardag och göra det enkelt för kunden att själv göra medvetna val”, säger Malin Eklund, hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!