Coops första obemannade butik, Coop Mini, ligger i Gävle.

Premiär för Coop Mini – Coops första obemannade butik

19 januari, 2021

Den 19 januari öppnar Coops första obemannade butik i Gävle. Pilotbutiken har en yta på 30 kvadratmeter och är öppen dygnet runt. Man tar sig in i butiken, skannar varor och betalar med Coops nya betallösning Scan & Pay.

Coop Mitt är först ut med att öppna Coops första obemannade butiksmodul, Coop Mini. Coop Det finns även planer på att öppna ytterligare två obemannade pilotbutiker i Gävle-området under året.

”Vi är mycket stolta och förväntansfulla inför invigningen av vår allra första obemannade butik i Sverige. Med Coop Mini erbjuder vi våra kunder en dygnet runt-öppen butik med ett brett sortiment, där kunden enkelt kan göra sina inköp i sin mobil med hjälp av vår nya betalningsapplikation Scan & Pay. Vår förhoppning är att detta pilotprojekt kommer att uppskattas och nyttjas av våra kunder, säger Meta Persdotter, VD för Coop Mitt.

Pilotbutiken i Gävle erbjuder cirka 400 olika torra, frysta och kylda varor. I nära anslutning till butiken placeras även ett av Coops Hämtaskåp, vilket innebär att man också kan beställa från det ordinarie sortiment på coop.se. Den nya obemannade butiken har inga traditionella kassor utan man betalar via Coops nya betallösning Coop Scan & Pay, genom att skanna sina varor, betala för dem och även låsa upp och ta sig in i butiken.

Obemannade butiker ses som ett komplement till traditionella butiker och erbjuder nya etableringsmöjligheter. Butiksmodulerna kan enkelt utlokaliseras på olika platser och placeras i stadsdelar där det idag inte finns någon Coop-butik, i glesbygd och i turistområden, där obemannade butiksmoduler kan erbjuda dagligvaror dygnet runt.

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!