Premiär för City Gross nya podcast om mat

PUBLICERAD: 28 oktober 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Farzad Farzani och Linn Söderström leder podcasten Mitt i maten

City Gross har startat podcasten Mitt i maten. I tio avsnitt lär programledaren Farzad Farzaneh och kocken Linn Söderström känna intressanta gäster genom deras förhållande till mat.

Varje avsnitt kretsar runt en maträtt som gästen har en speciell relation till. Linn Söderström, kock och en av programledarna för satsningen, tycker att samtal kring mat är ett perfekt sätt att lära känna människor.

”Det är lätt att prata med människor om mat. Alla har en relation till mat och deras smak säger väldigt mycket om vilka de är. Jag tycker att det är spännande att höra vad människor inte tycker om och vilken mat de undviker”, berättar Linn.

Det första av de tio avsnitten gästades av artisten och människorättsaktivisten Maxida Märak, därefter följer artisten Lilla Namo, influencern Paula Rosas och en rad andra profiler. Av de gäster som deltar i podcasten är långt ifrån alla kända för sin matlagning. Oavsett hus stor erfarenhet gästerna har av matlagning generellt så har programledaren Farzad märkt att de har bra koll på maten de själva gillar och är intresserade av.

”Vi behöver ju alla äta. Man märker på våra gäster att de ofta har bättre koll på den mat de lagar än de själva tror”, berättar Farzad.

Farzad Farzaneh kan bland annat titulera sig reklamfilmsregissör, manusförfattare, programledare och författare.

”Jag har alltid varit nyfiken på människor, har alltid frågat folk i min omgivning om saker och har alltid lagat mycket mat. Jag tyckte därför att det här var en så himla rolig idé.”

Om sin egen relation till mat berättar Farzad att han gillar utmaningen i att laga det som finns i kylen.

Istället för att handla till en speciell rätt så gillar jag att kolla i kylskåpet och försöka laga något gott av det som finns där. Kreativiteten i det tycker jag är väldigt kul.”

Alla recept som lagas i podcasten kommer att finnas på citygross.se/mittimaten. Mitt i maten är ett samarbete mellan City Gross och produktionsbolaget Munck.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58

Garants 50/50-färs följs upp med hamburgare

Axfood lanserar Nöt & Grönt-hamburgare med lika delar nötkött och grönsaker.
Garant Nöt Grönt Hamburgare 1

Hon blir ny vd och koncernchef för Axfood

Simone Margulies, nuvarande vd för Hemköpskedjan, har utsetts till vd och koncernchef för Axfood från den 15 augusti 2024.
axfood