Polarpolare på tillfälligt besök i brödhyllan

19 oktober, 2020

Polarbröd har lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. När Polarbageriet brann ner påbörjades ett arbete för att åter kunna erbjuda några av de populäraste bröden från Älvsbyn. Genom samverkan med andra bagerier kan de nu levereras till brödhyllorna.

Efter branden har stort fokus legat på att öka produktionen i andra bagerier. Redan samma vecka kunde Polarbröd börja baka Vetekaka och Rågkaka i sitt andra bageri i Bredbyn utanför Örnsköldsvik. Kort därefter presenterades ”Polarpolare. På tillfälligt besök”, som innebär att Polarbröd i samverkan med andra bagerier även kan leverera Jubileumskaka, Jubileumskakor Vete, Havretrippel och Pärlan Fullkorn.

Med varje förpackning av Polarpolare medföljer en hälsning från koncern-VD Karin Bodin, som förklarar varför Polarpolare finns till.

”Jag är imponerad av den kreativitet och handlingskraft som gjort att vi kan erbjuda våra kunder bröd som vi tidigare bakade i Älvsbyn. Det enorma stöd vi har fått från konsumenter, andra bagare och våra kunder har gjort det möjligt för oss att nu åter kunna erbjuda några av våra populära produkter, tidigare än vad vi först trodde var möjligt. Produkterna liknar inte helt de vi bakade i Älvsbyn, men är väldigt bra ändå”, säger Karin Bodin.

Polarbröds VD Anders E Johansson säger att Polarpolarna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd har återtagit produktionsvolym i egen regi:

”Det kommer att dröja ett tag men vi är redan igång med arbetet att maximera produktionen i Bredbyn och bygga nytt smörgåshus i Älvsbyn. Inom kort startar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn, där etapp 1 beräknas vara i drift redan om ett år.”

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!