Polarbröd mångmiljonsatsar i Bredbyn och Älvsbyn

28 september, 2020

Polarbröds styrelse har beslutat att investera 13,6 miljoner kronor i bageriet i Bredbyn och 183 miljoner kronor i en första etapp i ett nytt bageri i Älvsbyn. Målet är att Polarbröds storsäljare ska kunna bakas redan om ett år i Älvsbyn.

Investeringen i Bredbyn i Västernorrland innebär ökad kapacitet och effektivitet som på årsbasis kan resultera i 13 000 ton bröd. Satsningen gör att Polarbröd kan erbjuda 18 medarbetare från Älvsbyn nya tjänster i Bredbyn från mitten av oktober.

Satsningen på 183 miljoner i Älvsbyn innebär en första etapp för att bygga upp ett bageri i världsklass. Etapp ett blir en bagerilinje, där målet är att Polarbröds storsäljare ska kunna bakas redan om ett år. Dessutom kommer en ny lagerfrys att byggas upp. Silos, kylanläggning och järnväg, som har klarat branden, kommer att kunna nyttjas. Den nya linjen kommer att innebära arbete för cirka 25 medarbetare.

”Vi har hittat ett sätt att komma igång snabbare än väntat med första etappen av bageriet. Det känns fantastiskt att vi redan nu är på väg tillbaka”, säger Polarbröds VD Anders E Johansson.

”Detta är historiskt för oss. Jag är glad och stolt över att vi kunnat vara så snabba att projektera denna första etapp. Vi kommer att jobba vidare med de kommande stegen i det nya Polarbageriet så snart vi kan, och se hur vi ta vara på alla erfarenheter och bygga ett hållbart och människovänligt bageri för framtiden. Det här är bara början”, säger styrelseordförande och koncern-VD Karin Bodin.

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!