Från vänster: Anders E Johansson, VD, Karin Bodin, koncern-VD och Niclas Lundqvist, platschef på bageriet i Bredbyn.

Polarbröd inviger utbyggt bageri och ny packhall i Bredbyn

15 juni, 2021

Med hjälp av en storsatsning på 84 miljoner kronor har Polarbröd kunnat bredda sortimentet och öka produktionen kraftigt i bageriet i Bredbyn. Nu invigs alla satsningar som gjorts i Bredbyn efter branden i Polarbröds andra bageri i Älvsbyn i augusti förra året.

Efter den förödande bageribranden i Älvsbyn i augusti 2020 ställde Polarbröd om produktionen i sitt andra och mindre bageri i Bredbyn. I oktober förra året ändrades bland annat skiftgången så att antalet arbetade timmar i bageriet ökade från totalt 120 till 143 timmar per vecka. I början av 2021startade arbetet med att bygga ut bageriet inklusive en ny packhall på 1 000 kvadratmeter.

”Under februari och mars hade vi produktionsrekord i Bredbyn åtta veckor i rad, med en ökning på 15 procent. Våra fantastiska medarbetare på bageriet i Bredbyn har gjort ett helt otroligt jobb. Att vi så snabbt lyckats utöka produktionen har varit väldigt viktigt för oss”, säger Anders E Johansson, VD för Polarbröd.

Bageriet i Bredbyn har tre produktionslinjer. Efter branden har linje 2 producerat 40 procent mer bröd än tidigare och nyligen har linjen byggts ut ytterligare för att ge plats åt mer bakutrustning som beräknas vara på plats i juni och öka kapaciteten med ytterligare 50 procent. I juli beräknas även ombyggnaden av linje 3 vara klar. Samtidigt som allt detta sker, bygger Polarbröd upp den första etappen av det nya bageriet i Älvsbyn.

”Tack vare bageriet i Bredbyn har vi inte bara kunnat skala upp produktionen av befintliga produkter, vi har också kunnat lansera helt nya brödsorter Vi har dessutom installerat ny teknik för våra nya hårda tunnbröd som kom ut nu i maj. För ett halvår sedan hade jag nog knappt kunnat tro det”, säger koncern-VD Karin Bodin.

Som en del av satsningen i Bredbyn har även brandskyddet setts över, bland annat installeras kameror efter ugnarna för att övervaka eventuella brandtillbud. I slutet av juni kommer produktionslokalerna även att vara utrustade med sprinklersystem.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!