Polarbröd investerar i ny smörgåsproduktion i Älvsbyn

11 september, 2020

Polarbröds enhet för produktion av smörgåsar låg i bageriet som brann ner för två veckor sedan. Nu har Polarbröds styrelse beslutat att investera upp till nio miljoner kronor i en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Det innebär att Polarbröd inom en snar framtid kommer att kunna fortsätta förse svensk storhushållsmarknad med rullar, klämmor och Polarmackor.

”Smörgåstillverkning är ett prioriterat affärsområde för Polarbröd och de senaste åren har företaget sett en ökad efterfrågan på enkla, goda och hållbara måltider ”on the go””, säger Polarbröds VD Anders E Johansson.

Polarbröd startar ett projekt för återuppbyggnad av smörgåstillverkning i Älvsbyn och kommer att kunna erbjuda ett tjugotal arbetstillfällen kopplat till denna produktion. Redan under hösten ska kunder och konsumenter kunna nås av nyproducerade smörgåsar.

”Detta är en första milstolpe för oss på vår väg tillbaka med verksamhet i Älvsbyn. Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kan projektera ett nytt smörgåshus. Vi vill också rikta ett tack till kommunen, Älvsbyhus och en rad entreprenörer som varit behjälpliga i processen. Vi har en lång väg kvar, men jag är så stolt över de medarbetare som jobbar stenhårt för att vi snabbt ska komma igen”, säger koncern-VD Karin Bodin.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!