Invigning av Polarbröds nya smörgåshus i Älvsbyn. Foto: Polarbröd

Polarbröd återstartar smörgåsproduktion i Älvsbyn

27 november, 2020

Nu börjar Polarbröd åter producera färdiga smörgåsar i en helt nybyggd anläggning i Älvsbyn. Produktionsstarten innebär att tolv av de medarbetare som varslades tidigare i höstas kan gå tillbaka till jobbet.

Polarbröd börjar nu åter producera färdiga Polarklämmor i Älvsbyn i en helt ny anläggning som byggs under hösten. Den nya smörgåstillverkningen kommer på sikt att ha kapacitet att producera omkring 60 klämmor per minut.

”I dag gläds alla vi på Polarbröd och i Älvsbyn åt att produktionen av Polarklämmor kommit igång så snabbt igen, bara tre månader efter den förödande branden. Det hade inte varit möjligt utan alla våra kompetenta medarbetare. Vi värnar om Älvsbyn och ska fortsätta att göra allt vi kan för att komma tillbaka”, säger Karin Bodin, koncern-VD för Polarbröd.

”Att komma igång med tillverkningen av färdiga smörgåsar är ett viktigt och symboliskt steg för Polarbröd. Vi ser också stor potential i just den här kategorin på grund av corona. Våra goda smörgåsar är hygieniska och enkla att hantera, bara att tina och servera. I ett första skede producerar vi Polarklämmor, övrigt sortiment kommer eftersom.”

Den djupfrysta smörgåsen ”Renklämman” var den första produkt som Karin Bodins mormor lanserade och den markerade Polarbröds födelse. ”Polar Sandwich” som Polarklämman hette i början av 70-talet var världens första djupfrysta smörgås.

Polarklämmorna har bara svenska pålägg och är klimatberäknade. Frysmetoden gör också att svinnet minskar, då det är enkelt att ta fram smörgåsar ur frysen och tina efter behov.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!