Polarbageriet i Älvsbyn ska byggas upp igen

26 augusti, 2020

Polarbröd definierar tre viktiga områden att jobba med efter branden på bageriet i Älvsbyn: Medarbetarna, kunderna och det nya Polarbageriet.

Polarbröd har genomfört en rad interna informationsmöten och erbjuder även samtalsstöd för sina 245 medarbetare som nu står utan arbetsplats efter branden på bageriet i Älvsbyn. Nu inleds en dialog med fackförbunden, kommunen och regeringen för att försöka ta fram bra lösningar för de personer som i nuläget saknar arbetsuppgifter. Man ser även över möjligheter med utbildning.

”För vår vikarierande personal kommer vi tyvärr inte kunna förlänga avtalen. Vad gäller våra tillsvidareanställda ska vi se över organisationen i dialog med facket. Vi kommer att prata om våra nuvarande behov, vad vi behöver för att bygga upp vårt nya bageri och även titta på vad vi behöver i framtiden”, säger VD Anders E Johansson.

Den vikarierande personalen utgörs av 58 personer. Dessa är timanställda vikarier som arbetat till och från under året. Majoriteten av dessa är sommarvikarier som redan har avslutat sin anställning.

Polarbröd maximerar nu kapaciteten på företagets andra bageri i Bredbyn. Redan i dag har man kunnat börja baka produkter som tidigare bakats i Älvsbyn och företaget söker även samarbeten med andra i branschen. Detta gäller både för bröd och smörgåsar.

Polarbröds vision är att göra hållbara brödmål tillgängliga för alla. Den visionen ligger fast.

”Vi står nu i startgroparna för att bygga upp ett nytt innovativt bageri i Älvsbyn. Ett första steg kan vara att få igång smörgåstillverkningen”, säger Karin Bodin, koncern-VD.

Mer information om bageribranden i Älvsbyn

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!