Picard flyttar in i City Gross butiker och e-handel

21 maj, 2019

City Gross och Picard inleder ett samarbete, som innebär att butikskedjan tar in Picards produkter i samtliga 42 butiker och e-handeln.

Samarbetet med Picard är en del i arbetet med att stärka City Gross inom segmentet frysvaror. Picards sortiment som har lanserats på City Gross består bland annat av plockmat, färdigrätter, som cannelloni, moussaka och lasagne, samt efterrätter.

”Vi är oerhört glada över att ha knutit detta avtal med Bergendahls. Vi ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete. Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter i stora delar av landet, något som våra kunder efterfrågat”, säger Kevin Renaudin, Country Manager Picard Sverige.

”Vi hoppas att fler svenskar får upp ögonen för Picard och får möjligheten att prova allt ifrån våra frasiga croissanter, spröda makrons och citronmarängpaj. Att frysa ned mat är en utmärkt teknik för att bevara livsmedlets ursprungliga kvaliteter och näringsvärden. Picards råvaror fryses ned när de är som allra bäst, både kvalitets och årstidsmässigt.”

Picard har idag cirka 1000 butiker i Frankrike och en marknadsandel på drygt 20 procent på frysta varor i dagligvaruhandeln. I februari 2013 öppnades den första butiken i Sverige, på Karlavägen 50 i Stockholm. Idag finns sju butiker i Stockholm, en i Uppsala och en i Göteborg

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!