Picadeli slutar med rött kött på alla marknader

8 september, 2021

Picadeli har börjat fasa ut allt rött kött från sina salladsbarer. Det är en av flera förändringar som bolaget gör för att minska sitt koldioxidavtryck och göra affärsstrategin mer hållbar.

Sedan Picadeli grundades 2009 har bolaget erbjudit en mängd olika växtbaserade livsmedel, men i höst höjs ribban ytterligare genom att rött kött tas bort från salladsbarerna.

 ”Det här är en viktig milstolpe på mer än ett sätt. Genom att konsumera hälsosam och hållbar mat kan man kraftigt reducera utsläppen av växthusgaser och vi vill vara en del av lösningen. Minst 90 procent av Picadelis sortiment är lakto ovo-vegetariskt och 70 procent är helt veganskt. Vi vill ligga i framkant och att ta bort det röda köttet är därför ett naturligt steg i vår resa för att minska vårt klimatavtryck”, säger Kristoffer Sunér, Head of Food & Quality på Picadeli.

Syftet med initiativet är att föregå med ett gott exempel för resten av livsmedelsindustrin genom att agera för att stoppa den alltmer accelererande klimatkrisen, skriver Picadeli i ett pressmeddelande. Bolaget har tidigare reducerat plastmängden i sina skålar och använder enbart säsongsbetonade frukter och grönsaker. Bolaget arbetar även kontinuerligt med att göra hälsosam och klimatsmart mat mer tillgänglig.

”På Picadeli tror vi att snabbmat ska vara motsatsen till skräpmat och vi vill göra det enkelt för människor att äta smartare och hälsosammare. Därför arbetar vi kontinuerligt med att skapa bra växtbaserade alternativ till animaliska proteiner”, säger Kristoffer Sunér.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!