Picadeli etableras hos den tyska livsmedelsjätten Rewe

4 juni, 2019

Livsmedelskoncernen Greenfood, som står bakom foodtechbolaget Picadeli, har tecknat ett femårsavtal med Rewe, en av Tysklands och Europas största livsmedelskedjor.

”Det är ett enormt viktigt samarbetsavtal, Tyskland är en av Europas största marknader med 83 miljoner människor. Dessutom ligger de i framkant när det gäller vegetarisk och vegansk mat. Efterfrågan på god och hälsosam convenience-mat är enormt stor”, säger Anders Klinge, VD för Picadeli Tyskland.

Den digitaliserade salladsbaren Picadeli finns på cirka 1800 platser runtom Europa.

”Detta bevisar åter igen att Picadeli är ett internationellt gångbart food tech-koncept som lyckas väl utanför Norden. Vår höga digitaliseringsnivå generar både värdefulla konsumentinsikter som automationsmöjligheter, vilket har skapat rätt förutsättningar för en snabb och spännande expansion, säger David von Laskowski, VD och koncernchef för Greenfood Group och Picadeli.

Picadels koncept innebär att konsumenterna själva kan blanda sin sallad utifrån ett stort sortiment av ingredienser. De digitaliserade diskarna skickar regelbundet information om produkternas och diskens status till Picadeli, vilket gör det möjligt att överblicka logistikkedjan och skräddarsy sortimentet efter konsumenternas önskemål.