Pågen blir ny huvudpartner till Stadsmissionen

11 december, 2020

För att stötta socialt utsatta barn, unga och familjer och verka för en positiv integration går Pågen nu in i partnerskap med Sveriges Stadsmissioner och blir nationell huvudpartner.

Partnerskapet innebär bland annat ett ekonomiskt stöd för att bidra till de Stadsmissionens verksamheter ute i landet, men också ett riktat ekonomiskt stöd liksom bröddonationer till Göteborgs och Skåne stadsmissioner – två regioner där Pågen idag har bagerier.

”Stadsmissionen gör ett fantastiskt arbete för människor i utsatthet. Inte minst för barn och ungdomar som behöver stöd och hjälp för att få en bra grund att stå på. Vi är stolta över att kunna stödja deras verksamhet och bidra till att fler ska kunna må bra och att utanförskap vänds till innanförskap”, säger Berith Apelgren, Pågens informations- och hållbarhetschef.

Sveriges Stadsmissioner består av tio lokala stadsmissioner som arbetar för att människor i social och ekonomisk utsatthet ska få en bättre tillvaro. Varje stadsmission erbjuder ett brett stödutbud i form av en öppen mötesplats, individuell vägledning, rådgivning och utdelning av mat. På några orter finns även en öppen förskola för barn, terapiverksamhet och skyddat boende.

”En viktig del av vår verksamhet vänder sig till barn, unga och familjer. Vi erbjuder gemensamhetsskapande aktiviteter och måltider, vuxennärvaro och läxläsning, rådgivning och stöd av erfaren personal som är socialarbetare och jurister. Vi är oerhört glada att nu bli partners med Pågen – allt stöd vi kan få är av största vikt för att vi ska kunna fortsätta bedriva vår viktiga och kostnadsfria verksamhet, säger Jonas Berglund, ansvarig för partnerskap med företag på Sveriges Stadsmissioner.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!