Orkla rankas bland de bästa i världen för sitt klimatarbete

14 december, 2020

Orkla får betyg A och placerar sig därmed bland de allra högst rankade bolagen, när CDP (Carbon Disclosure Project) släpper årets rankning. Orkla har minskat sina direkta växthusgasutsläpp med 58 procent de senaste fem åren.

Orkla får det höga betyget för sina åtgärder för att minska utsläppen, mildra klimatrisker och utveckla koldioxidsnål ekonomi, baserat på de uppgifter som företaget rapporterade genom CDP: s frågeformulär för klimatförändringar 2020.

”Att minska utsläppen av växthusgaser är en av våra viktigaste miljöuppgifter. Orklas anställda är djupt engagerade i detta arbete och vi är både glada och stolta över CDP: s erkännande av vår prestation. Vi kommer att fortsätta vårt arbete och ta vår del av ansvaret för att bidra till att lösa klimatförändringsutmaningarna, säger Jaan Ivar Semlitsch, global koncernchef på Orkla.

Orkla har rapporterat till CDP sedan 2008 och har under det senaste året fokuserat än mer på att förstå riskerna och möjligheterna i klimatarbetet.

”Detta är mycket glädjande och resultatet av långsiktiga, intensiva insatser i alla delar av Orkla. Det handlar inte bara om att säkra vår konkurrenssituation i framtiden utan också om att sälja produkter som har en minimal klimatpåverkan”, säger Inger Johanne Eikeland, Senior Vice President Environment, Health & Safety på Orkla.

År 2020 rapporterade totalt 9 526 av världens största företag sitt klimatarbete till CDP, som administrerar företags och städers inrapportering om verksamhetens klimatpåverkan. Globalt fick 270 företag betyg A. Utvärderingen betonar företags förmåga att minska utsläppen av växthusgaser, sätta meningsfulla mål och följa upp framstegen.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!