I Lecoras vegetariska foodservice-sortiment ingår bland annat ekologiska biffar av mungbönor.

Orkla Foods Sverige köper svenska matföretaget Lecora

2 april, 2019

Orkla Foods Sverige breddar sitt sortiment av växtbaserade vegetariska produkter genom att köpa det svenska matföretaget Lecora med produktion i Vadstena.

Lecora är ett välkänt varumärke främst inom den privata storhushållsmarknaden i Sverige. Den största produktgruppen är frysta schnitzlar, men det är företagets sortiment av växtbaserade vegetariska och veganska rätter som är den främsta orsaken till förvärvet.

I ett pressmeddelande skriver Orkla Foods Sverige:

”Vegetariskt och veganskt är en snabbt växande marknad och förvärvet av Lecora är en investering som ligger helt i linje med Orkla Foods Sveriges strategiska satsning på hälsa och hållbarhet.”

”Genom förvärvet av Lecora kan vi nu erbjuda ett ännu bredare veganskt och vegetariskt sortiment som dessutom är helt växtbaserat och majoriteten utan allergener. Lecoras fina arbete med hållbarhet och lokala råvaror stärker våra ambitioner framåt om att vara det goda bolaget som gör gott för morgondagen. Vi ska utveckla och vårda det här starka och stolta varumärket vidare och sätter stort värde i Lecoras lokala förankring och kundernas och konsumenternas förtroende för produkterna, säger, Henrik Julin, VD Orkla Foods Sverige.

Lecora har även ett sortiment för detaljhandeln, huvudsakligen kylda rullpack med färdigmat, gröt, soppor och stuvningar.

Lecoras VD och huvudägare Tommy Salomonsson säger att han är stolt och nöjd över att lämna över familjeföretaget till Orkla Foods Sverige.

”Vi delar samma värderingar om lokal förankring och hållbart företagande och jag är övertygad om att Lecoras fantastiska produkter nu kommer att nå ut till ännu fler konsumenter. Det är naturligtvis extra roligt att mina barn fortsätter vara del av verksamheten vidare, säger Tommy Salomonsson.

Lecora kommer att drivas som ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige. Företaget har idag cirka 35 anställda och verksamheten kommer att fortsätta i Lecoras befintliga lokaler i Vadstena.

Relaterade